De hangende tuinen van Hoog Catharijne

Wie daagt Cees van Leeuwen uit in de race om het nachtburgemeesterschap? Vandaag Arjen de Vreede alias dj DNA…

Als nachtburgemeester zal Arjen de Vreede (48) zich eerst inspannen om Hoog Catharijne te veranderen in ‘een soort hangende tuinen van Babylon’.

Hij zal ‘de hangende tuinen van Hoog Catharijne’ onder meer van binnen en buiten volhangen met plantenbakken. ,,En het Smakkelaarsveld wordt één groot terras, zodat we er met z’n allen naar kunnen kijken.’’

Arjen, ook bekend als dj DNA, zal zich verder hardmaken voor natuur in brede zin, vogels, andere dieren én – niet te vergeten –  wereldvrede. Dat kan allemaal ook overdag, maar hij doet het er als nachtburgemeester graag bij.

Hij draait al een tijdje mee in het Utrechtse nachtleven. Hij stond aan de wieg van de hiphop- en housescènes in de stad en misschien ook wel in Nederland, vertelt hij. Ondertussen richtte hij met wat vrienden de invloedrijke succesband Urban Dance Squad op.

Momenteel woont en werkt hij al twaalf jaar in het oude Delta College en speelt in zo’n zes bandjes, waaronder Stuurbaard Bakkebaard, El Zombie en het POW Ensemble. Hij werkt als producer en stond vorige week vrijdag nog platen te draaien als dj op de Dom. En – zoals gezegd – hij is gek op dieren.

Als nachtburgemeester wil hij het experiment en de creativiteit in nachtelijk Utrecht een por geven. Hij hoort nu ‘toch te vaak dezelfde plaatjes als ik in de stad ben’. Het mag allemaal wel wat uitdagender van hem.

En o ja, hij wil minder cameratoezicht, zodat er weer wat makkelijk graffiti gespoten kan worden. Een nachtburgemeester moet aanjagen, inspireren en voor leven in de brouwerij zorgen, meent hij. Laat dat maar aan hem over.