That’s how strong my love is

Wie: Rolling Stonesfans

Wat: Rolling Stones Fanclubdag

Waar: Stairway to Heaven

Het Circustheater in Stockholm, dat was één van de meest bijzondere concerten van de Stones, vindt Kees Krechting (63).

Een kleine zaal. Intiem. Keith Richards die op twee meter afstand staat te rocken. Ron Wood die Kees tijdens het spelen een sigaret geeft. Richards geeft hem na het concert een plectrum.

Het was één van de 48 Stonesconcerten die hij tot nu toe bezocht. Dit jaar hoopt hij de vijftig te halen. Zijn hele huis staat vol met memorabilia: singles, foto’s, plectrums (‘alleen als ik ze persoonlijk krijg, op internet koop ik ze niet’), shirts en handtekeningen.

Ron Woods sigaret heeft een plek gekregen in een vitrine. ,,That’s how strong my love is,’’ is Kees’ favoriete Stonesnummer.

Kees bezoekt de fanclubdag in de Strairway. De band Bluesmotel staat te spelen. Kees geniet. Van de muziek, ‘maar vooral van de vriendschappen’ die hij rondom de Stones met andere fans heeft gesloten.

Veel grijze mannen vandaag. Babyboomers in spijkerjasjes, maar ook veel zwarte t-shirts met de rode mond plus tong erop. Soms glitterexemplaren. Ook veel buttons, sjaals, leren jasjes en cowboyboots. Rock ’n roll kent vele verschijningsvormen. Ook jonge dames.

Rolling Stones tributeband Undercover heeft weleens staan jammen met Blondie Chaplin, vertellen de bandleden. Chaplin, nooit van gehoord? Chaplin is volgens Ron Wood het geheime wapen van de Stones. Hij zingt speelt en zingt mee met de band. Op de achtergrond, dat wel.

Dichter bij hun helden is Undercover nooit gekomen, vertelt zanger Jan. Maakt niet uit. Het was een prachtige sessie. Thuis heeft Jan 1600 concert registraties van de Stones. Als je die goed beluistert kom  je óók dichtbij.

Gitarist Lucien van Undercover zag de Stones eens in een busje rijden door Rotterdam, toen ze in de Kuip speelden. Op Hofplein reed hij naast de bus. Zwaaien naar drummer Charlie Watts en naar Keith Richard. Schaamteloos gedrag voor een volwassen kerel. Heerlijk. Bubbels zou hetzelfde doen.

Feestje voor Dick

Wie: Ondernemers, ambtenaren, politici

Wat: 25-jarig bestaan Utrechtse Ondernemers Sociëteit

Waar: Stadhuis

Dick Verburg was een ondernemende man met ambitie, talent en gedrevenheid. Hij had genoeg energie om twee dagen in de tijd van één dag te leven. Hij was actief in het Utrechtse vastgoed. Hard werken. Genieten. Een echte ondernemer.

Hij had een plan: Utrechtse ondernemers op regelmatige basis bij elkaar brengen. Om te leren van elkaar, ervaringen uit te wisselen en te lachen met elkaar. Soms ook wat zaken doen. Met z’n allen kunnen we meer halen úit, doen mét en betekenen vóór de stad en regio, meende hij.

Dick bedacht met wat bevriende ondernemers de Utrechtse Ondernemers Sociëteit. Zo’n club hoort in een volwassen stad. Dick werd de eerste voorzitter. De avond van de ondertekening van de oprichtingsovereenkomst was een goede avond. Een feestje, voor Dick, de ondernemers en Utrecht.

Die avond kwam Dick niet thuis. Onderweg naar huis verloor het de controle over het stuur. Oorzaak onbekend. Gevolgen fataal. Familie gebroken. De UOS ging door. Dick had het zo gewild.

Dicks zus, Trosgezicht Tineke Verburg, vertelt dit verhaal op de avond waarop de Utrechtse Ondernemers Sociëteit 25 jaar bestaat. Het wordt gevierd in het stadhuis. 25 jaar na het ongeluk telt de club zo’n 300 leden. Er wordt gelachen. Er zijn volle glazen, fingerfood en champagne.

De UOS is geworden wat Dick voor ogen had. En meer. Want niet alleen ondernemers doen mee. Ook hoge ambtenaren, wethouders en zelfs burgemeester Wolfsen haken graag aan bij de club. De UOS is een factor van belang geworden.

Het komende jaar staat in het teken van jong talent in de regio. Jonge ondernemers met een café, winkel, internetonderneming of communicatiebureau, het maakt niet uit. Elk UOS-lid introduceert een talent. De UOS groeit.

,,Jammer dat Dick het niet mee kan maken. Wat zou hij trots zijn,’’ zegt Tineke. Ze heffen het glas, iets hoger dan normaal, iets dichter bij Dick. ,,Want Dick is er een beetje bij vandaag. Ik voel het.’’

RUBRIEK: Bubbels, AD/UN