Uitgekookt is… uitgekookt

Wie: Liefhebbers van lekker eten, lekker drinken en lekker weer

Wat: Uitgekookt!

Waar: Lepelenburg

– Uitgekookt is… witte pantalons, jasjes met elleboogstukken, sokloze schoenen, dames met grote zonnebrillen en een man met een hoed.

– Uitgekookt is… volgens organisator Sidney Rubens joie-de-vivre, flaneren in fraaie kleding, mooie wijn in mooie glazen, culinair netwerken voor ondernemers, kennismaken het beste eten uit de regio Utrecht…

– Uitgekookt is… kleine hapjes op ronde, vierkante of asymmetrische bordjes.

– Uitgekookt is… Arne van der Heijden achter een piano die jazzy en bluesy deuntjes improviseert.

– Uitgekookt is… nét even iets interessanter, slimmer, knapper en/ of vermogender zijn dan degene die naast je staat.

– Uitgekookt is… in een enkel geval ordinair en liefdeloos schransen zonder te proeven, omdat drank soms nu eenmaal hongerig en lomp maakt.

– Uitgekookt is… sigarenmannen – die hangend in stoelen in de tent van De Oude Tijd aan passerende dames vragen hoeveel sigaren er op jaarbasis in Nederland worden gerookt om hen vervolgens te verbazen met de boodschap dat het er 430 miljoen zijn. En dan hard lachen.

– Uitgekookt is… gekonfijte kalfssukade met pommes tsarine en epoisse, bospeen en lavendelhoning, jus naturel en gebakken mosterd… gamba’s in Japans beslag met meloen, kerriemayonaise en hartige kletskop… coupelles (bakje) met ‘soufflé’ van asperge, curry van geroosterde wortel en koriander, artisjok met basilicum en siroop van aceto… in een bekertje, gekookte kalfstong in groene kruidengelei met een bavarois van knolselderij en als top wortel kummelsalade… ajam pangang… geschroeide bavet met gevogelte levercrème en piccalilly… terrine van gegrilde groenten met tomatengelei, gemarineerde sardien en komkommerschuim… EN NOG VEEL MEER!

– Uitgekookt is… na veel lekker eten en veel alcohol (en dus een goed humeur) een veiling houden voor het goede doel.

– Uitgekookt is… (voor dit jaar) uitgekookt en hopelijk volgend jaar weer…

RUBRIEK: Bubbels, AD/UN