Zijn troon komt in de Winkel te staan

Wie daagt Cees van Leeuwen uit in de race om het nachtburgemeesterschap? Vandaag Maarten Pordon…

Daar zit iemand die er geen gras over groeien: Als hij – Maarten Pordon alias dj Marcoscope – het schopt tot nachtburgemeester, organiseert hij meteen een feest in de Winkel van Sinkel om de Utrechtse nacht te vieren.

Daarbij nodigt hij alle bandjes, dj’s, kunstenaars, theatermensen en andere smaakmakers uit om het feest kleur te geven.

Groots en meeslepend. En serieus mét knipoog. Zoiets. Hij wil ruimte creëren voor alle bandjes, kunstenaars, dj’s en andere muzikanten die Utrecht rijk is, maar die niet altijd het podium weten te vinden dat ze verdienen.

Okee, okee, maar wie is deze Maarten Pordon met al z’n branie dan wel niet? Los van zijn reguliere stapleven begon het echte nachtwerk toen hij als dj (Macroscope) plaatjes ging draaien in Lust. ,,Snotaapfeestjes voor honderd man. House en techno – Detroit- en Chicagostyle – voor de echte liefhebber.’’

Hij breidde zijn werkterrein als dj uit naar Tivoli, Winkel van Sinkel, Poema, Ekko en later ook naar buiten de stadsgrenzen. Ondertussen wierp hij zich op als booker/ agent van artiesten en als organisator. Zo maakte hij zich de zakelijke en commerciële finesses van de uitgaanswereld eigen.

Inmiddels heeft hij met twee maatjes Zeus Events opgericht en organiseert hij z’n eigen feesten, bijvoorbeeld in de Winkel van Sinkel. ,,Meld anders meteen even dat 29 mei weer l‘Etiket is in de Winkel.’’ Bij deze.

Hij zal zich hardmaken voor een nieuwe nachtclub in de stad ‘met muziek, kunst,  theater en misschien zelfs een restaurantgedeelte’. Ook wil hij aanspreekpunt worden voor de gemeente én voor alle ideeënmensen in de stad.’’

En hij is nog maar 25! Een kandidaat om rekening mee te houden.

Ben of ken jij een betere, nieuwe nachtburgemeester van Utrecht? Mail dan naar: un.stadsleven@ad.nl.