Allemaal verlegen mensen

Wie: Mensen die van verkleden houden

Wat: Summer Darkness

Waar: Tivoli, Domplein, Pandhof

Ze laat zichzelf graag Medusa noemen en heeft het Bal du Masque – het openingsfeest van Summer Darkness – georganiseerd in Tivoli. Ze staat op de dansvloer en is omringd door gasmaskers, gevederde maskers, grote maskers, lugubere maskers, gemaskerde mensen met een cape, in hotpants en in middeleeuwse jurken.

Het is een duister mengsel van keltische extravagantie en moulin rouge. ,,Eigenlijk een feestje van verlegen mensen,” knipoogt Medusa vanonder haar hoge hoed. ,,Gevoelige, verlegen mensen. Echt waar,” benadrukt ze nog maar eens.

Deze types lopen overal in Utrecht dit weekend. Een engel achter een bakje patat, een duivel aan een picknicktafel en een middeleeuws echtpaar samen op 1 fiets.

Ze zien eruit alsof ze ergens langs de gracht een collectie maagden gaan offeren aan een god die alleen zij kennen. Alsof ze de Bubbelsverslaggever tegen een muur gaan spijkeren om het levend – met notitieblokje en al – soldaat te maken, bij wijze van ontbijt.

Maar zo zijn ze helemaal niet. Medusa heeft gelijk. Het zijn bescheiden mensen. Vriendelijk als je met ze praat. Verlegen ook zelfs. Soms dan. Maar ze doen erg hun best om het te verhullen en zien er prachtig uit…

RUBRIEK: Bubbels, AD/UN