Boemklatsch, goedemorgen

Wie daagt Cees van Leeuwen uit in de race om het nachtburgemeesterschap? Vandaag Boemklatsch…

Boemklatsch is een zeskoppig collectief dat eet, slaapt en ademt om muziek te maken, te draaien, te vertolken en te vieren. Boemklatsch schudt de nacht op, zet je lijf in beweging en is getraind om te feesten.

Boemklatsch is: producer/ dj Mike Mago, producer/ dj $jammie the Money, dj Illvester, het vj-duo Ramkraak, en spreekstalmeester Atactic. Boemklatsch wil zijn: nachtburgemeester van Utrecht. Goedemorgen.

Het Utrechtse zestal timmert al tien jaar aan de weg en liet al zo’n beetje alle podia en festivals van Nederland schudden. Ook het buitenland gaat inmiddels voor de bijl. Ze maken muziek, draaien vinyl en omlijsten dit met licht en beelden op projectors. Ze maken platen en verspreiden andermans muziek via hun eigen label Bmkltsch.

Ze kennen het (Utrechtse) nachtleven als geen ander en gunnen iedereen de nacht zoals ze die zelf graag beleven. Daarom willen ze nachtburgemeester worden.

Volgens Mike Mago wemelt het in Utrecht van het muzikale en creatieve talent: ,,We willen als nachtburgemeester deze mensen – van hiphoppers tot bandjes – helpen de podia te vinden die ze verdienen. Door ze aan zalen te koppelen, broedplaatsen te creëren en met elkaar in contact te brengen.’’

Met z’n zessen dus. Dat betekent zes aanspreekpunten, zes netwerken en zes koppen vol ideeën; zes nachtburgemeesters voor de prijs van één.

Illvester zegt dat Boemklatsch een nieuwe traditie wil starten: Een festival – de Nacht van de Burgemeester – waarin ze een staalkaartje van het Utrechtse nachtleven presenteren. Zo willen ze hun opvolger uitdagen om hen te overtreffen.

Illvester: ,,Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden waarin we laten zien wat nachtelijk Utrecht te bieden heeft; de trends, de beloftes en de gevestigde namen. Natuurlijk nodigen we ook internationale artiesten uit, want ook zij horen thuis in de Utrechtse nachten.’’

Ben of ken jij een betere, nieuwe nachtburgemeester van Utrecht? Mail dan naar: un.stadsleven@ad.nl.